Remko Vink Massagetherapie

Ontspanning voor lichaam en geest

Behandelingen

Massagetherapie:

Massage als onderdeel van ontspanning en als onderdeel van klachtbehandeling is de laatste jaren sterk toegenomen. Er is aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens.

Massages kunnen bevorderend zijn voor o.a. verbetering doorbloeding spieren, verlengen van spieren, mobiliteit vergroten, creëert een grotere bewegingsruimte, creëert een diepe ontspanning, ondersteuning van het afweersysteem. Masseren heeft een positieve uitwerking en kan een hulpmiddel zijn om je klachten te verminderen. De behandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden. Hieronder staan de verschillende massagevormen welke ik geef:

Klachtgerichte Massage:

Bij klachtgerichte massage richt ik mij op de oorsprong van de klacht. Met deze massage richt ik mij op het klachtengebied. De klachten ontstaan vaak door bijvoorbeeld het uitoefenen van sport, stress, overbelasting, teveel eenzelfde houding. Soms komen klachten naar voren waar je het niet verwacht, dit kan het gevolg van bijvoorbeeld compensatie van je houding zijn. Een behandeling helpt om pijn te verminderen. Afhankelijk van de klacht zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.   

Dry Needling:

Ik ben sinds 2022 in het bezit van een licentie ‘Trigger Needling Concept©’. Dry Needling is een hulpmiddel om bij cliënten de meest uiteenlopende (pijn)klachten te behandelen en pijnverlichting te geven. Afhankelijk van de klacht is een aparte Dry Needling sessie uit te voeren of ik maak het als onderdeel van de massage. 


Holistische massage:

Holistische massage is een therapievorm waarbij klachten worden aangepakt door niet alleen spieren en fascia (vlies tussen en rondom spieren en spiergroepen) te behandelen, maar door ook op het systeem van fysiek, mentaal, emotioneel te richten. Het is een holistische benadering van de klacht. Het gaat in deze vorm om bewustwording wat je voelt en denkt en dit te koppelen aan een massagebehandeling. Het is een lichaamsgerichte therapie. Afhankelijk van de klacht zijn er vaak meerdere behandelingen nodig.


Ontspanningsmassage:

Deze vorm is een rustige massage en voor personen welke de spieren op een rustige manier willen ontspannen. Een ontspanningsmassage kan behalve ontspanning ook als herstel dienen van spieren. Dit wordt met name veroorzaakt door het wegnemen van spanningen welke onder andere zijn opgebouwd in de spieren.

Welke klachten kunnen o.a. worden behandeld:

  • Stressgerelateerde klachten
  • Vermoeidheid
  • Verwerking van lichamelijke en geestelijke trauma’s
  • Fysieke klachten
  • Spanningsklachten

Massagetherapie is geschikt voor iedereen en voor alle alle leeftijden. Ik gebruik alleen natuurlijke massage olie en essentiële oliën.